Пригожин заявив, що вже не хоче вербувати на війну зеків

Ватажок ПВК "Вагнер" Євген Пригожин стверджує, що приватна військова компанія перестала вербувати російських в'язнів для участі у війні. Про це повідомила пресслужба Пригожина, посилаючись на його заяву 9 лютого.

"Набір ув'язнених у ПВК "Вагнер" повністю припинено. Перед тими, хто у нас зараз працює, всі зобов'язання виконуються", - заявив Пригожин. Він не назвав причини, чому ПВК відмовилася вербувати ув'язнених.

Нагадаємо, ПВК "Вагнер" почала вербувати ув'язнених для участі у російському вторгненні в Україну влітку 2022 року. За оцінками влади США та Великобританії на грудень-січень, ПВК змогла завербувати 40 тисяч ув'язнених.

Голова фонду "Русь сидящая" Ольга Романова говорила в січні, що ПВК "Вагнер" могла залучити до 50 тисяч ув'язнених. Романова стверджувала, що на фронті залишилося близько 10 тисяч людей, а решта загинула, зазнала поранень, зникла безвісти, дезертувалася або потрапила в полон.

На початку лютого Ольга Романова повідомила, що у російських колоніях продовжують вербувати ув'язнених для участі у війні, але люди, які вели набір, говорили, що представляють міністерство оборони РФ, а не ПВК "Вагнер".

Російське видання "Медіазона" повідомляло, що наприкінці 2022 року співробітники ПВК "Вагнер" стали вдруге обходити колонії, в яких вже вербували ув'язнених, але цього разу охочих вирушити на війну виявилося у кілька разів менше.

Як повідомлялося, на цвинтарі ПВК "Вагнер" у Краснодарському краї кількість поховань зросла у сім разів за два місяці. 

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті