Пригожин продовжить розширювати роль ПВК "Вагнер" у війні РФ проти України – ISW

Євгеній Пригожин продовжить розширювати величезну роль Групи Вагнера у війні в Україні, переслідуючи політичні цілі. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

"Фінансист Групи Вагнера Євгеній Пригожин продовжує намагатися підвищити важливість Групи Вагнера в російських військових операціях в Україні, щоб утвердитися як центральна фігура ультранаціоналістичної провоєнної спільноти Росії", - йдеться у повідомленні.

За словами аналітиків, Пригожин намагається використати свої паралельні військові структури, щоб забезпечити російську армію можливостями, яких наразі не вистачає російській армії, щоб посилити свій вплив. 

"Повідомлення про постачання зброї Північною Кореєю російським військовим за допомогою Групи Вагнера як посередника може свідчити про те, що Пригожин намагається використовувати свою приватну військову компанію для отримання іноземних джерел зброї, що було б важче для Міністерства оборони Росії (МО) офіційно закупити", - пише ISW.

Пригожин також, ймовірно, залучає значну кількість особового складу та ресурсів до операцій Групи "Вагнера" в районі Бахмута в надії забезпечити російським військовим оперативний успіх.

ISW оцінює, що Пригожин, ймовірно, має амбітні політичні цілі та прагне скористатися потребою Кремля в більш спроможних силах, щоб накопичити вплив і звернутись до ультранаціоналістичного кола, на яке він сподівається впливати.

"Ймовірно, Пригожин продовжить розширювати величезну роль Групи Вагнера у війні в Україні, переслідуючи ці політичні цілі", - зазначає Інститут вивчення війни.

Як повідомлялося раніше, влада США ввела санкції проти десяти російських компаній та ПВК "Вагнер".

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті