"Прямо на полігон". У РФ мобілізували 63-річного чоловіка з діабетом та ішемією мозку – ЗМІ (ФОТО)

У РФ мобілізували 63-річного чоловіка з діабетом та ішемією мозку. Про це пише російський Telegram-канал Baza.

"63-річного чоловіка мобілізували у Волгоградській області. Має діабет та ішемію мозку. Однак він пройшов медкомісію і вже відправлений на полігон", - йдеться в повідомленні.

Йдеться про 63-річного підполковника запасу Олександра Єрмолаєва. Остання посада Єрмолаєва до виходу на пенсію — замкомандира частини з МТО, заступник директора заводу зі знищення хімізброї.

Зазначається, що Єрмолаєв отримав повістку о шостій ранку 22 вересня з рук голови Середньоахтубінського району. Після цього чоловіка відвезли до військової частини на острів Зелений для проходження медкомісії.

"В результаті відсіву понад дев'ять осіб визнали непридатними до служби і відправили додому. Однак Єрмолаєву лікар сказав, що з його ішемією та діабетом другого ступеня "можна йти на фронт". У результаті підполковника запасу відправили прямо на полігон Прудбой у селищі Новий Рогачик, де мобілізованим повідомили про початок двотижневої підготовки, потім за ними мають приїхати для подальшого розподілу", - пише Baza.

Глава району, який вручив повістку Олександру, зазначив, що адміністрація лише "сприяє військкомату, а вже кого закликати чи ні — вирішувати військовим".

"Чому комісаріат вирішив закликати 63-річного Єрмолаєва, неясно — згідно з офіційними роз'ясненнями від Міноборони РФ, частковій мобілізації підлягають підполковники до 55 років і полковники до 60 років. До 65 років закликаються лише вищі офіцери, тобто починаючи від генерал-травня контр-адмірала та вище", - зазначає російський Telegram-канал.

Як повідомлялося раніше, вранці 21 вересня президент Росії Володимир Путін оголосив про часткову мобілізацію в країні "у зв'язку з ситуацією в Україні". Він заявив, що призову на військову службу підлягатимуть громадяни, які перебувають у запасі. Насамперед йдеться про тих, хто служив у лавах збройних сил, а також має певні військово-облікові спеціальності та досвід.

Після оголошення мобілізації у країні почали відбуватися акції проти мобілізації.

Також квитки на найближчі рейси з Росії до безвізових Стамбул, Єревана та Баку були розкуплені. На прикордонних пунктах із Казахстаном, Грузією, Білорусією та Фінляндією з російського боку утворилися автомобільні пробки.

Статті

Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Всі статті