Провал атак окупантів під Вугледаром підірвав віру росіян в успіх наступу на Донбасі – ISW

Провали атак окупантів на околицях Вугледара підірвали віру росіян в успіх масштабного наступу на сході України. Про це 12 лютого повідомляє Інститут вивчення війни.

"Інформація про тактичні невдачі окупантів навколо Вугледара Донецької області ще більше послабила віру росіян у те, що їхні війська здатні розпочати рішучу наступальну операцію", - йдеться в черговому звіті.

При цьому експерти ISW зазначають, що росіяни готуються посилити свої атаки на сході України протягом кількох тижнів. Однак ресурсів, які потрібні для початку повномасштабної наступальної операції, у розпорядженні окупантів немає. Все це призводить до того, що російські військові блогери звинувачують чиновників РФ у створенні недосяжних очікувань.

Як приклад аналітики Інституту наводять одного з "наближених до Кремля мілблогерів", який стверджував, що росіянам не вдалося швидко просунутися в перші дні свого наступу, щоб захопити Вугледар, і що вони втратили ініціативу через швидке перекидання українськими силами резервів у цей район.

"Мілблогер відреагував на вірусні кадри, на яких ЗСУ знищують безладну колону російських механізованих військ у районі Вугледару, припустивши, що наступ там завершився", - додали фахівці.

Нагадаємо, напередодні з'явилося відео, як під Вугледаром наші захисники розгромили бригаду морської піхоти РФ.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті