Протягом доби росіяни завдали по території України 97 авіаударів та 39 обстрілів з РСЗВ - Генштаб

Протягом минулої доби росіяни завдали по території України 97 авіаційних ударів та 39 обстрілів з реактивних систем залпового вогню (РСЗВ). Про це йдеться в оперативній інформації Генштабу ЗСУ станом на 6.00 29 травня.

Також ворогом було застосовано 59 іранських ударних БпЛА "Shahed", 58 “шахедів” знищено нашими захисниками.

Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на спробах повної окупації Луганської та Донецької областей. Протягом минулої доби підрозділи Сил оборони відбили 19 ворожих атак.

На Куп’янському напрямку противник протягом минулої доби вів безуспішні наступальні дії в районі Масютівки. Завдав авіаційного удару в районі Кислівки Харківської області.

На Бахмутському напрямку протягом доби противник вів безуспішні наступальні дії північно-східніше  Оріхово-Василівки та в напрямку Іванівського.

На Авдіївському напрямку противник наступальних дій не проводив.

На Мар’їнському напрямку наші захисники відбили 12 атак противника в районі міста Мар’їнка. Ворог завдав авіаційного удару біля Мар’їнки. В той же час, ворожих обстрілів зазнала також Побєда Донецької області.

На Шахтарському напрямку ворог вів безуспішні наступальні дії в районі Великої Новосілки Донецької області. Завдав авіаційного удару біля Вугледару.

Авіація сил оборони України за добу завдала 15 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки противника, а також 6 - по його зенітно-ракетних комплексах.

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 3 райони зосередження озброєння та військової техніки ворога, зенітний ракетний комплекс С-300 та зенітний ракетний комплекс "Тор", 6 пунктів управління, станцію радіоелектронної боротьби, артилерійський підрозділ на вогневій позиції та склад боєприпасів противника, - повідомили у Генштабі.

Статті

Країна
29.03.2024
10:18

У Криму стає страшно: зростає популярність страхування від БПЛА

...Ці виплати ніхто не побачить, тому що немає законодавчої бази: якщо вони страхують від терористичного акту, то має бути рішення про порушення кримінальної справи за відповідною статтею тощо. Все інше – гарні слова та обіцянки, якими годуватимуть.
Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Всі статті