Пропагандисти "ДНР" заявляють про формування батальйону ЗС РФ із військовополонених бійців ЗСУ

Пропагандисти "ДНР" активно поширюють інформацію про формування батальйону ЗС РФ із військовополонених бійців ЗСУ. Останнім часом про це дедалі частіше повідомляють місцеві ЗМІ.

З посиланням на такого собі Антона Тищенка, якого називають колишнім українським танкістом, пропагандисти "ДНР" заявляють, що батальйон імені Богдана Хмельницького зараз налічує близько 70 осіб, більшість з яких це полонені бійці ЗСУ.

Ватажок "ДНР" Денис Пушилін також заявляє про формування батальйону ЗС РФ із зрадників Батьківщини. За його словами, "це їхній шанс спокутувати провину".

Раніше повідомлялося, що українські військовополонені, які нібито зраділи присязі, очікують на отримання російського громадянства.

Ідея формування "українського" підрозділу в окупаційному корпусі вперше була озвучено у вересні 2022 року. У колонії Оленівки від імені військовополонених молодик усно звернувся до одного з ватажків "ДНР" Володимира Бідівки з проханням сприяти формуванню "козачого батальйону" імені Богдана Хмельницького. Нібито український військовополонений від інших ув'язнених вирізнявся модною стрижкою.  

Статті

Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Світ
26.03.2024
07:36

«Вже зараз можна купити квитки до Криму на червень». Російські ЗМІ про Україну

"У реакції Києва - вся суть цього терористичного режиму. Важко навіть описати ту суміш захоплення, зловтіхи і захвату, яку трагедія викликала в українських ЗМІ..."
Всі статті