Прокурори заарештували літак, за допомогою якого окупанти збиралися запустити "авіакомпанію" в Маріуполі

Суд заарештував літак Ан-140-100, який збиралися передавати в захоплений Маріуполь для створення там "авіакомпанії". Про це 26 травня повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора.

"За ініціативою прокурорів Донецької обласної прокуратури суд заарештував повітряне судно, яке належить директору підприємства цивільної авіації. Наразі літак моделі "АН-140-100", 2004 року випуску, вартістю понад 20 млн грн передано до АРМА", - повідомили в ОГП.

Правоохоронцям вдалося встановити, що у травні 2022-го року цей директор вирішив налагодити авіабізнес на тимчасово окупованих територіях України. Для цього він збирався передати окупантам власний літак із підконтрольної нашій країні території.

"Він запропонував так званому "голові" адміністрації міста Маріуполя створити "авіакомпанію" для здійснення пасажирських і вантажних перевезень", - розповіли в Офісі.

Фактично доставити літак окупантам не вдалося. Чоловікові повідомлено про підозру в готуванні до колабораційної діяльності (частина 1 статті 14, частина 4 статті 111-1 КК України). Його оголошено в розшук. Працівники АРМА провели огляд літака та оголосили конкурс на визначення переможця щодо подальшої його експлуатації.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що до АРМА також передали нерухоме майно ексмера Святогірська, який підтримав окупантів.

Статті

Світ
16.04.2024
10:17

«Енергійний контрудар може стати джокером у рукаві Сирського». Російські ЗМІ про Україну

"Загальна оцінка українських резервів приводить до висновку: наявних сил і засобів командуванню ЗСУ не вистачить для проведення стратегічного наступу. Але їх достатньо для енергійного контрудару оперативного масштабу на одному напрямку".
Донбас
14.04.2024
18:21

Нове видання обіцяє жителям "ДНР/ЛНР" новини про кішку, яка народила кошенят, і нефарбований паркан. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу були традиційно нудними. Численні близькі до місцевої влади Телеграм-канали слідом за офіційними джерелами масової пропаганди цитували політиків чужої країни і на честь 12 квітня тиражували нічим не підкріплені...
Країна
12.04.2024
15:51

Іпотечна програма "єОселя": шанс на житло, який не всім по кишені

Головна особливість програми – це можливість придбати житло в іпотеку під 3-7% терміном на 20 років з мінімальним внеском 20%. Подібних умов ще ніколи не було на іпотечному ринку України, тому не дивно, що програма користується популярністю.
Всі статті