Прокуратура повідомила про підозру екс-заступнику міністру охорони здоров'я

Один із колишніх заступників міністра охорони здоров'я України отримав підозру від слідчих Подільської районної прокуратури у Києві. Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора України.

Чиновника підозрюють у порушенні встановленого порядку державної реєстрації лікарських засобів.

"За даними слідства, підозрюваний безпідставно підписав рішення, яким рекомендував здійснити державну реєстрацію препарату для лікування застуди і грипу. Цей препарат також широко використовувався для терапії COVID-19. Згідно висновку уповноваженого державного органу – ДЕЦ МОЗ України не було підстав для державної реєстрації цього лікарського препарату. На той час підозрюваний перебував на посаді гендиректора Директорату фармацевтичного забезпечення МОЗ України та був співголовою Постійної робочої групи з розгляду проблемних питань державної реєстрації лікарських засобів. Внаслідок дій підозрюваного лікарський препарат був безпідставно внесений до Державного реєстру лікарських засобів України відповідним наказом МОЗ України", - розповіли у Генпрокуратурі.

Як повідомлялося раніше, в Одеській області правоохоронці викрили схему з розкрадання державних коштів за участі заступника голови ОВА

Статті

Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Світ
26.03.2024
07:36

«Вже зараз можна купити квитки до Криму на червень». Російські ЗМІ про Україну

"У реакції Києва - вся суть цього терористичного режиму. Важко навіть описати ту суміш захоплення, зловтіхи і захвату, яку трагедія викликала в українських ЗМІ..."
Всі статті