Прокремлівського блогера СБУ знайшла в монастирі УПЦ (МП) у Києві, де він переховувався від правосуддя

СБУ затримала у Києві прокремлівського блогера, який переховувався від правосуддя в монастирі УПЦ (МП). Про це повідомляється в Телеграм-каналі відомства 22 лютого.

"Поплічником рашистів є столичний блогер, засновник так званого "руського клубу", який займався підготовкою замовних публікацій для підсанкційних інформагентств країни-агресора, – сказано в повідомленні. – Серед них – "руська народна лінія" і "одна родіна".

Зазначається, що у своїх колонках він називав "закономірним" захоплення Криму і частини східних регіонів України, а також популяризував терористичні організації "Л/ДНР".

Уточнюється, що в серпні минулого року йому заочно повідомили про підозру за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада). При цьому зловмисник вдався до втечі і намагався переховуватись від правосуддя на території Свято-Благовіщенського чоловічого монастиря УПЦ (МП). Втім, співробітники СБУ встановили його місцезнаходження і затримали.

Підкреслюється, що, за даними слідства, провокаційні матеріали і публічні виступи ворожого блогера активно використовували російські спецслужби для проведення інформаційних диверсій проти України. За кожну "порцію" деструктивного контенту зрадник отримував від агресора грошову винагороду.

"Наразі суд обрав затриманому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, – сказано в повідомленні. – Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину і притягнення винних до відповідальності".

Раніше повідомлялось, що трьом прокремлівським блогерам, які дискредитують ЗСУ та готують фейки для токшоу Соловйова, повідомлено про підозру.

Статті

Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Всі статті