Пріоритетом Польщі під час головування у Раді Європи буде членство України в ЄС – Дуда

Під час головування Польщі у Раді Європи одним з пріоритетів буде членство України у Євросоюзі. Про це заявив президент Польщі Анджей Дуда, повідомляє ЛІГА з посиланням  RMF24.

Як зазначається, Польща головуватиме у Раді Європи у першій половині 2025 року. 

Серед пріоритетів Дуда назвав зміцнення євроатлантичних зв'язків та співробітництва зі США, а також членство України та Молдови у Євросоюзі.

"Я та прем'єр-міністр чудово знаємо, що означає довго чекати, що означає хотіти бути частиною вільного Заходу",  – сказав президент Польщі.

"Сьогодні історичною вимогою моменту є вступ України та Молдови до ЄС", - наголосив Дуда.

Як повідомлялося, Польща поступово передаватиме Україні МіГ-29, які ще має на озброєнні. 

Статті

Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Всі статті