Президенти Литви, Латвії та Польщі на форумі ООН у Дубаї відмовилися від спільного фото через присутність Лукашенка

Президент Литви Гітанас Науседа, а також лідери Латвії та Польщі бойкотували спільну фотографію у Дубаї на зустрічі Організації Об'єднаних Націй (ООН) зі зміни клімату COP28 1 грудня, бо для неї також позував авторитарний лідер Білорусі Олександр Лукашенко. Про це повідомляє Lrt.lt.

"Було б лицемірно стояти пліч-о-пліч із главою держави, яка стала плацдармом агресії Росії проти України, і як ні в чому не бувало обговорювати майбутнє світу та зміну клімату. Білоруський режим сприяє руйнуванню майбутнього світу і разом із Росією несе відповідальність за те, що відбувається в Україні - від загибелі людей до катастрофічного впливу на навколишнє середовище", - заявив Науседа в коментарі, переданому BNS групою президента зі зв'язків із громадськістю.

"Це називається сімейним фото. Лукашенко не належить до тієї сім'ї, до якої ми хочемо належати", - додав президент.

Разом із ним президенти Латвії та Польщі Едгар Рінкевич і Анджей Дуда відмовилися робити спільне фото на зустрічі світових лідерів у Дубаї.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті