Президент США та голова Єврокомісії: "Ми солідарні з відважним народом України"

Президент США Джо Байден та голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн після приватної бесіди у Вашингтоні 10 березня виступили перед репортерами та заявили про підтримку України. Про це повідомляє "Голос Америки".

«Два роки тому, – сказав президент Байден, – ми доклали зусиль до того, щоб розпочати нову еру взаєморозуміння між ЄС та США. Тоді я вам сказав, що часи змінилися порівняно з попередньою адміністрацією [США], і що ми розглядаємо ЄС як значне додавання до економічної та спільної безпеки. І ми солідарні з відважним народом України, надаючи йому допомогу у сфері безпеки та здійснюючи безприкладні санкції, які роблять важчими та перешкоджають здатності Путіна фінансувати та вести його війну в Україні».

«Кроки, які США та ЄС зробили за останні кілька років, – додав американський лідер, – зміцнили енергобезпеку [Заходу], його – нашу – економічну безпеку і, я б зазначив, нашу національну безпеку».

Урсула фон дер Ляйєн, у свою чергу, зазначила, що Сполучені Штати надали європейцям величезну допомогу, «коли ми хотіли покінчити із залежністю від російського викопного палива. Ви надали нам величезну допомогу, доставляючи більше ЗПГ (зрідженого природного газу – ред.), що допомогло нам упоратися з енергетичною кризою».

«Ми, як партнери, разом твердо підтримуємо Україну, її боротьбу за свободу та незалежність. Ми змушуємо Росію розплачуватись за цю жахливу війну. Ми тверді та єдині у захисті наших цінностей», – резюмувала голова Єврокомісії.

Статті

Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Світ
26.03.2024
07:36

«Вже зараз можна купити квитки до Криму на червень». Російські ЗМІ про Україну

"У реакції Києва - вся суть цього терористичного режиму. Важко навіть описати ту суміш захоплення, зловтіхи і захвату, яку трагедія викликала в українських ЗМІ..."
Всі статті