Мінспорту та НОК України мають саме зараз вирішувати, чи бойкотувати відбіркові змагання до Олімпіади - Беленюк

Допуск росіян і білорусів до міжнародних змагань з фехтування є прецедентом, через який інші міжнародні федерації можуть приймати рішення про такий самий допуск, і Мінспорту та НОК України мають саме зараз вирішувати, чи бойкотувати відбіркові змагання до Олімпіади. Про це заявив чемпіон Олімпійських ігор 2020 року, перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань молоді і спорту у Верховній Раді України IX скликання Жан Беленюк у своєму Телеграм-каналі 11 березня.

"Тенденція зрозуміла. У фехтуванні починається відбірковий етап до Олімпіади 2024, що вказує нам відповідь на запитання "Чи допустять росіян до Ігор?", – написав Беленюк. – Думаю, що інші міжнародні федерації, чия політична воля сприяє допущенню, буде жвавіше приймати рішення на користь допуску, маючи "прецедент фехтування". Тож настає час вирішувати НОКу/МінСпорту, що робити українським спортсменам на етапі відбору до Олімпіади, де будуть брати участь росіяни та білоруси".

Як зауважив Беленюк, при виборі бойкоту відбіркових змагань питання бойкоту Олімпіади Україною просто стає неактуальним, бо "ніхто без ліцензій туди просто не потрапить".

Він нагадав, що 10 березня Міжнародна федерація фехтування прийняла рішення про допуск росіян і білорусів до міжнародних змагань. Голосів "за" було 89, проти – 46.

"Перевага тих, хто підтримав таке рішення у голосуванні, вражає", – підкреслив Беленюк.

Раніше повідомлялось, що організатори Олімпіади 2024 року в Парижі заявили, що підкоряться рішенню МОК про участь росії.

Раніше також повідомлялось, що Велика Британія вимагає від спонсорів здійснити тиск на МОК щодо допуску спортсменів з росії та Білорусі на Олімпіаду.

Статті

Країна
29.03.2024
10:18

У Криму стає страшно: зростає популярність страхування від БПЛА

...Ці виплати ніхто не побачить, тому що немає законодавчої бази: якщо вони страхують від терористичного акту, то має бути рішення про порушення кримінальної справи за відповідною статтею тощо. Все інше – гарні слова та обіцянки, якими годуватимуть.
Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Всі статті