Прем'єрка Франції хоче, щоб нові санкції виявилися для РФ нестерпними

Прем’єр-міністерка Франції Елізабет Борн під час дебатів у Національній асамблеї 3 жовтня захищала запровадження санкцій проти росії у відповідь на повномасштабне вторгнення в Україну прагненням збільшити ціну війни для москви. Про це повідомляє Еспрессо з посиланням на BFMTV.

"Наша мета від самого початку була одна: зробити ціну війни нестерпною для росії, завдати сильного удару по її економіці, не дати їй можливості фінансувати свій наступ", – наголосила глава уряду Франції у своєму зверненні.

"Саме росія розв'язала цю війну. Саме росія підштовхує нас до дій. Санкції триватимуть доти, доки путін продовжуватиме розкручувати спіраль конфлікту і конфронтації", – додала вона.

Окрім цього, за словами Елізабет Борн, відмова від санкцій проти росії означала б "відмову від України", "відмову від наших цінностей" та "підпорядкування росії".

"І ці санкції, всупереч тим, хто маскує своє захоплення російським імперіалізмом нібито патріотизмом, – вони працюють. Російська економіка значно скоротилася, падіння ВВП за цей рік склало 6%. Російська інфляція вибухнула. А росія втратила доступ до високотехнологічних матеріалів", – наголосила Борн.

Також вона закликала французьких депутатів не вестися на російську пропаганду, яка стверджує, що москва чудово почувається через високі ціни на енергоносії.

Як повідомлялось раніше, російські мільярдери з початку 2022 року втратили майже 94 мільярди доларів.

Статті

Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Світ
16.04.2024
10:17

«Енергійний контрудар може стати джокером у рукаві Сирського». Російські ЗМІ про Україну

"Загальна оцінка українських резервів приводить до висновку: наявних сил і засобів командуванню ЗСУ не вистачить для проведення стратегічного наступу. Але їх достатньо для енергійного контрудару оперативного масштабу на одному напрямку".
Всі статті