Прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда прибув до Києва

Прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда прибув сьогодні до Києва. Про це повідомляє японське інформаційне агентство Kyodo, - інформує "Радіо свобода".

Зазначається, що заздалегідь про візит не повідомлялося.

Кісіда отримав запрошення відвідати Київ від президента України Володимира Зеленського під час участі українського лідера в онлайн-саміті "Групи семи", присвяченому річниці російського вторгнення в Україну. Японія зараз головує в G-7.

Очікується, що Кісіда та Зеленський обговорять підтримку Японією післявоєнної відбудови України. "Прем'єр-міністр Кісіда висловить президенту Зеленському свою повагу за мужність і стійкість українського народу, який став на захист своєї батьківщини", - йдеться в повідомленні МЗС Японії.

Із Києва японський прем'єр вирушить до Польщі.

Видання нагадало, що наприкінці лютого на глобальному форумі в Токіо Кісіда заявив, що Японія виділить Україні пакет допомоги обсягом у 5,5 млрд доларів на відновлення зруйнованої війною інфраструктури.

За час війни Токіо вже надав Києву пакет фінансової допомоги на 600 мільйонів доларів, а також значні обсяги гуманітарної допомоги, загальна вартість якої теж обчислюється сотнями мільйонів доларів.

Як повідомлялося, у Міністерстві закордонних справ Японії підтвердили візит прем'єр-міністра країни Кісіди Фуміо в Україну.

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті