Прем'єр-міністр Словенії підписав декларацію про підтримку вступу України до НАТО

Голова уряду Словенії Роберт Голоб підписав документ про підтримку курсу України на вступ до НАТО. Про це йдеться у спільній декларації, основні положення якої опубліковані на сайті Президента України.

У документі сказано, що Словенія підтримає набуття членства України в НАТО, щойно це дозволять умови.

"Республіка Словенія продовжуватиме сприяти сильній та ефективній політичній і матеріальній підтримці України з боку ЄС та НАТО, спрямованій на забезпечення спроможності Української держави ефективно захищати свої території відповідно до невід’ємного права на самооборону", - йдеться у декларації.

В свою чергу, Україна підтримує кандидатуру Республіки Словенія на місце непостійного члена Ради Безпеки ООН на період 2024–2025 років. 

Як повідомлялося раніше, Зеленський зустрівся з прем'єром Словенії в Києві - обговорили відновлення Ізюму

Статті

Країна
29.03.2024
10:18

У Криму стає страшно: зростає популярність страхування від БПЛА

...Ці виплати ніхто не побачить, тому що немає законодавчої бази: якщо вони страхують від терористичного акту, то має бути рішення про порушення кримінальної справи за відповідною статтею тощо. Все інше – гарні слова та обіцянки, якими годуватимуть.
Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Всі статті