Правозахисники заявили, що росіяни влаштували тортури у підвалах ЗАЕС

Російські окупанти влаштували тортури у підвалах Запорізької атомної електростанції. Про це 26 серпня у Facebook заявили представники Східної правозахисної групи.

"На тимчасово окупованій РФ частині Запорізької області окупанти продовжують викрадати людей. Десятки нових випадків було зафіксовано в Енергодарі. За повідомленнями місцевих жителів, людей забирають у підвали ЗАЕС, де їх допитують, катують", - заявили правозахисники.

Окупанти переважно викрадають активістів, волонтерів та підприємців, а також простих мешканців, які не підтримують росіян.

Втім, викрадають і місцевих колаборантів. Повідомляється про "арешти" заступника гендиректора ЗАЕС з фізичної охорони та заступника начальника з фізичної охорони.

"Затриманих відвозять у підвали ЗАЕС, де надалі піддають тортурам - виливають під ноги розчин хлору в закритій камері, використовують тортури струмом, використовують удушення через целофанові пакети і так далі", - йдеться у повідомленні.

При цьому правозахисникам стало відомо, що кілька разів із території станції виїжджали мікроавтобуси з великими мішками. Швидше за все, в них окупанти пакували тіла.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у "ЛНР" катують дівчат через зв'язки з українськими військовими.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті