Православних священиків Московського патріархату зобов'язали щодня читати молитви про перемогу у війні з Україною

Священиків РПЦ зобов'язали щодня читати молитви про перемогу у війні з Україною. Про це з посиланням на лист журналістки та релігієзнавиці Ксенії Лученко пише ASTRA 30 березня.

"Священикам слід читати "молитву про Святу Русь" щодня. У молитві Бога просять "про перемогу російській зброї", - ідеться в повідомленні.

Підкреслюється, що священиків, які відмовляються читати молитву, позбавляють сану - як це вже сталося з настоятелем московського храму Трійці Андрієм Умінським. Пізніше Умінський був відновлений у сані Константинопольським патріархатом. 

Лученко зазначає, що це перший випадок, коли ми бачимо офіційний документ, який регулює внутрішньоцерковну підтримку війни.

Раніше повідомлялося, що так званий Всесвітній російський народний собор назвав агресію РФ "священною" і заявив, що Україна повинна увійти в зону впливу росії.

Статті

Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Всі статті