Правоохоронці зупинили чоловічий рейс в Румунію вартістю 340 тисяч євро

У Чернівецькій області біля кордону з Румунією 8 березня затримали мікроавтобус із 34 порушниками. Про це повідомляє  Держприкордонслужба 8 березня.

"У рамках відкритого кримінального провадження співробітники оперативних підрозділів Чернівецького прикордонного загону спільно з представниками СБУ успішно реалізували оперативну інформацію та припинили спробу незаконного перетину державного кордону великою групою осіб", - йдеться у дописі.

На ділянці відділу "Порубне" після короткого переслідування правоохоронці зупинили мікроавтобус, у вантажному відсіку якого в бік кордону прямувало 34 чоловіки.

Зазначається, що під час затримання порушники вели себе зухвало та не виконували законних вимог прикордонників, тож правоохоронцям довелося застосувати заходи фізичного впливу.

Як з’ясувалося, пасажири мікроавтобуса є громадянами України, мешканцями 12 різних областей, віком від 25 до 40 років.

Керував транспортним засобом чоловік, якого підозрюють в організації незаконного переміщення осіб. Певний час він перебував у полі зору оперативників Держприкордонслужби України. Організатор зібрав клієнтів за допомогою одного з месенджерів. За доставку до Румунії в обхід пунктів пропуску кожен із пасажирів заплатив по 10 тисяч євро.Організатору "світить" від 3 до 9 років позбавлення волі за статтею 332 Кримінального кодексу України.Відносно інших затриманих складено документи адмінпровадження.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті