Правоохоронці встановили особи ще 6 організаторів "референдуму" в Луганській області

Правоохоронці змогли ідентифікувати ще шістьох громадян, які торік брали участь в організації так званого "референдуму" в Луганській області. Про це 1 травня повідомила пресслужба Офісу генерального прокурора.

"У 2018 році житель Луганська став "депутатом Народної ради "ЛНР" ІІІ скликання". Він брав активну участь у медійних заходах, де систематично заявляв про необхідність приєднання так званої "ЛНР" до РФ", - повідомили представники ОГП.

У вересні 2022 року цей депутат підтримав псевдозакон про незаконний "референдум" у Луганській області. Ще п'ятеро осіб взяли участь у роботі так званих "виборчих комісій" - одна очолювала "територіальну виборчу комісію" в місті Голубівка.

Інші були "членами виборчих комісій" у Лисичанську, Сєвєродонецьку та Кремінній. Їм усім повідомлено про підозру в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, а також колабораційну діяльність. Вирішується питання про оголошення підозрюваних у розшук.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що правоохоронцям вдалося затримати першу організаторку "референдуму" зі Старобільщини - жінка отримала 77 тисяч і поїхала на підконтрольну територію України.

Статті

Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Донецьк
22.04.2024
18:04

ВЕЗ і криза довіри. Донецький щоденник

З усього обіцяного раніше вдалося реалізувати лише одне – «приєднання» до РФ. Та й то якось кособоко: начебто всіх обрусили, тобто видали паспорти з курками, але за фактом «руськими» жителі «ДНР» вважаються виключно у своєму зоопарку.
Донбас
21.04.2024
19:30

"Будуть руйнуватися українські міста, територія України все більше ставатиме диким полем". Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу, у повній відповідності до кремлівських методичок, "переживали" за подальшу долю України, раділи відсутності у ЗСУ західної допомоги, а коли палата представників Конгресу США все ж таки проголосувала за...
Всі статті