Працював на ФСБ безпосередньо з колонії: рецидивіст проведе за ґратами ще 16 років

За матеріалами СБУ ще 16 років за ґратами проведе рецидивіст, який з колонії працював на ФСБ заради обміну. Про це йдеться в Телеграм-каналы відомства 17 серпня.  

"Завдяки доказовій базі Служби безпеки новий тюремний строк отримав уже ув’язнений кримінальник, який, перебуваючи у виправній колонії, почав працювати на ФСБ РФ, – сказано в повідомленні. – Таким чином він намагався "вислужитися" перед ворожою спецслужбою, щоб за допомогу агресору його включили у списки на обмін".

Задокументовано, що протягом березня-квітня 2022 року, використовуючи власні зв’язки на волі, він "зливав" російській спецслужбі місця базування Сил оборони під Бахмутом. Головними інформаторами в’язня були його знайомі з кримінальних кіл Донецької області, з якими він приховано спілкувався по мобільному телефону. Усю отриману інформацію він дистанційно передавав представнику ФСБ, що перебував у тимчасово окупованому Криму.

Зазначається, що за таку співпрацю російська спецслужба "гарантувала" своєму поплічнику внести його до списку обміну на українських полонених. Тим самим кримінальник розраховував виїхати до РФ без подальшого відбування покарання на території країни-агресора.

"Однак співробітники СБУ припинили його злочинну діяльність – задокументували протиправні дії та у квітні цього року повідомили про підозру у державній зраді", – пише відомство.

Раніше повідомлялось, що СБУ знешкодила російського агента, який "готував" новий ракетний обстріл Києва.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті