Повісили на дерево "Валеру" у формі російського військового: прикордонники Білорусі скаржаться на психологічний тиск з боку ЗСУ

Білоруські прикордонники поскаржилися, що українські військові повісили на дерево "манекена Валеру" у російській формі, щоб тиснути на них психологічно. Про це йде мова у сюжеті на держтелебаченні ОНТ, - пише ВВС.

У ньому, зокрема, розповідається про білоруську прикордонну заставу "Глушкевичі", поряд з якою знаходиться Житомирська область України.

У сюжеті співробітники прикордонної служби Білорусі скаржаться на психологічний тиск з боку українських прикордонників та на їхні "хуліганські витівки".

Як приклад такої "витівки" представник Мозирського прикордонного загону Сергій Павлов наводить інцидент з манекеном, якого нібито повісили українські прикордонники на дереві поряд із кордоном.

"Було встановлено макет повішеного військовослужбовця у формі російської армії, якого представники України назвали Валерою. Сказали, що це військовослужбовець, убитий під Києвом", – розповів Павлов.

За його словами, манекен був повішений "з метою залякування та психологічного тиску" на білоруських військовослужбовців, які охороняють кордон.

Як саме білоруські прикордонники довідалися, що манекена назвали Валерою, Павлов не уточнив.

На сюжет уже відреагувала українська прикордонна служба. Вона виклала уривок відеоролика зі словами Павлова у себе в соцмережах і супроводжувала його словами: "Ми не лякаємо, ми натякаємо..."

Як повідомлялося, командувач Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв повідомив, що загроза наземних дій ворога з території Білорусі наразі низька.

Статті

Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Всі статті