Потяг для євакуації українців з Пшемисля до Ганновера продовжили до травня

Евакуаційний потяг до Німеччини продовжили до травня 2023 року. У квітні він вирушатиме до Ганновера з Пшемисля по парних днях, - пише РБК.Україна.

Зазначається, що безкоштовний поїзд із польської станції Пшемисль відправляється через день до німецького міста Ганновер із єдиною транзитною зупинкою у Франкфурті-на-Одері для тих, хто планує мандрувати в Берлін і далі.

У зворотному напрямку до Польщі потяг їде без пасажирів.

Графік руху у квітні по парних датах:

  • Пшемисль – відправлення о 22:30;
  • Франкфурт-на-Одері (транзитна зупинка) – 10:00 (+-1 година);
  • Ганновер Messe/Laatzen – 16:00 (+-1 година).

Ті, хто хоче виїхати в Німеччину з метою евакуації, мають чекати на платформі польської станції у потрібний час. Зорієнтуватися на місці допомагають волонтери та працівники Червоного Хреста.

При посадці діє пріоритет: спочатку люди з браслетами від польського Червоного Хреста, потім сім'ї з дітьми, люди похилого віку та люди з інвалідністю, а потім всі інші.

Також акцентується, що через день на станцію в Пшемислі прибуває потяг, який складається з трьох-п’яти вагонів. Загалом він може вмістити від 180 до 340-350 осіб.

Виїхати відразу можливо, лише якщо в останні хвилини перед відправленням є вільні місця. Такі правила встановила німецька сторона спільно з польським Червоним Хрестом і Центром гуманітарної допомоги в Перемишлі.

"З німецької сторони ми завжди знаємо, скільки місць в той день. Ми ведемо облік. Якщо хтось не встигне в певний день, то може переночувати у нас у Перемишлі та поїхати одним із наступних потягів", – повідомила координаторка Центру гуманітарної допомоги в Пшемислі Анна Місняк.

Статті

Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Світ
16.04.2024
10:17

«Енергійний контрудар може стати джокером у рукаві Сирського». Російські ЗМІ про Україну

"Загальна оцінка українських резервів приводить до висновку: наявних сил і засобів командуванню ЗСУ не вистачить для проведення стратегічного наступу. Але їх достатньо для енергійного контрудару оперативного масштабу на одному напрямку".
Всі статті