"Потужні кроки". Зеленський прокоментував введений ЄС 10-й список санкцій проти РФ

Президент України Володимир Зеленський відзначив нові потужні санкційні кроки в ухваленому в суботу 10-му пакеті санкцій Євросоюзу. Про це він заявив у своєму відеозверненні 25 лютого. 

"Сьогодні затверджено 10-й пакет санкцій ЄС проти Росії за війну. 10-й і не останній. Санкції запроваджуватимуть і далі, щоб нічого не залишилося від потенціалу російської агресії", - сказав він."Є нові потужні санкційні кроки - проти військової промисловості, держсектора держави-терориста, проти пропагандистів, які втопили в брехні російське суспільство, намагаються розповсюдити свою брехню на весь світ", - зазначив Зеленський.

За його словами, "наші дипломати працюють над тим, щоб розширити санкції і на російську атомну галузь, на Росатом, на всіх, хто причетний до ракетної програми і ядерного шантажу держави-терориста".

"Очікуємо відповідних кроків від Євросоюзу. Продовжимо роботу на санкціями України проти російських суб'єктів і всіх, хто їм допомагає", - сказав президент.

Зеленський зазначив також, що "дуже хороший дипломатичний імпульс дала наша резолюція, яка була схвалена на Генасамблеї ООН".

"Сенс нашої формули миру стає основою для конкретних міжнародних політико-правових рішень і їх підтримує світова більшість", - заявив він.

Нагадаємо, ввечері 25 лютого Євросоюз ввів у дію 10 пакет санкцій проти росії. 

Статті

Країна
29.03.2024
10:18

У Криму стає страшно: зростає популярність страхування від БПЛА

...Ці виплати ніхто не побачить, тому що немає законодавчої бази: якщо вони страхують від терористичного акту, то має бути рішення про порушення кримінальної справи за відповідною статтею тощо. Все інше – гарні слова та обіцянки, якими годуватимуть.
Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Всі статті