Втрата Лимана є серйозною політичною невдачею для росії та путіна - британська розвідка

Втрата Лимана на Донеччині є серйозною політичною невдачею і посилить тиск на командування російської армії. Про це 2 жовтня у Twitter повідомляє Міноборони Великобританії.

"Відхід росії з Лимана також є значною політичною невдачею росії, враховуючи, що він розташований в межах Донецької області - регіону, який нібито росія прагнула "звільнити" і який вона намагалася незаконно анексувати", - повідомляють представники британського військового відомства.

При цьому у британській розвідці зазначають, що Лиман має важливе значення і в оперативному плані. Це пов'язано з тим, що контроль над містом означає також контроль над ключовою переправою через річку Сіверський Донець, за якою росія намагається зміцнити свою оборону.

Не дивно, що виведення російських військ із міста призвело до подальшої хвилі публічної критики військового керівництва РФ з боку деяких чиновників. Подальші ж втрати територій "майже напевно призведуть до посилення цієї публічної критики та посилення тиску на вищий командний склад".

"Сили росії, ймовірно, зазнали значних втрат, оскільки вони відходили єдиною дорогою з міста, яка все ще знаходиться в руках росіян", - додали в Міноборони Британії.

Нагадаємо, раніше експерти ISW заявили, що путін вирішив відмовитися від оборони Луганської області та готує перестановки до Міноборони.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті