Посольство України в Італії просить скасувати проросійську виставку про Маріуполь

Українське посольство в Італії направило офіційний запит про скасування анонсованої на 20 січня в місті Модена проросійської виставки про "швидкий процес відновлення" Маріуполя після руйнування та окупації росією. Про це посольство повідомляє на сторінці у Facebook.

Дипломатичне представництво нагадало, що МЗС України вважає проведення заходу про "відновлення" Маріуполя російською провокацією.

"Посольство України в Римі вже надіслало офіційний запит про скасування заходу", – йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, у Модені 20 січня планують провести пропагандистський захід про те, як Маріуполь нібито переживає "швидкий процес відновлення" після руйнування та окупації росією.

Анонс заходу містить звичні кремлівські пропагандистські тези про нібито "народне повстання" на Донбасі, за яке видавали дії російських диверсантів під час захоплення влади в регіоні у 2014 році, та про "швидкий процес відновлення" міста, що зазнало значних руйнувань під час його окупації регулярними військами РФ навесні 2022 року.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті