Посольство РФ у Швейцарії погрожує подати до суду на газету за мем про путіна-клоуна

Посольство росії у Швейцарії погрожує подати до суду на газету Neue Zurcher Zeitung за матеріал із мемом про володимира путіна в образі клоуна з ЛГБТ-прапором. Про це йдеться на сайті дипломатичного представництва.

Російські дипломати обурилися тому, що публікацію газета супроводила "карикатурою російського лідера з посиланнями до клоунади, ЛГБТ-спільноти та "військових злочинців", що знаходиться за межею розумного. Обурило росіян і зображення Володимира Зеленського в образі "могутньої Залізної людини".

"Щодо особистості президента Росії, то він, як відомо, є глибоко віруючою православною людиною і виступає за збереження традиційних християнських цінностей у російському суспільстві (і вже явно не є шанувальником ЛГБТ-спільноти, у зв'язку з чим райдужна розмальовка його обличчя, як кажуть на Русі, "ні до села – ні до міста"), – додали у посольстві.

У зв'язку з цим посольство Росії "залишає за собою право звернутися до правоохоронних органів у зв'язку з цією і "можливими майбутніми публікаціями наклепницького та образливого характеру". Підставою для такого позову росіяни вважають статтю Кримінального кодексу Швейцарії про поширення відомостей, що ганьблять честь, а також статтю про наклеп.

Нагадаємо, що ще на початку повномасштабного вторгнення росії в Україну британська газета The Times опублікувала карикатуру, на якій Зеленський показав Путіну, як має виглядати знак "Z".

Статті

Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Світ
26.03.2024
07:36

«Вже зараз можна купити квитки до Криму на червень». Російські ЗМІ про Україну

"У реакції Києва - вся суть цього терористичного режиму. Важко навіть описати ту суміш захоплення, зловтіхи і захвату, яку трагедія викликала в українських ЗМІ..."
Всі статті