Посол України в Лівані заявив, що вкрадене українське зерно перевозять 87 суден

87 суден із вкраденим зерном із України пройшли через країни Близького Сходу за участю армії РФ. Про це на брифінгу у Медіацентрі заявив Надзвичайний та Повноважний Посол України у Лівані Ігор Осташ 10 серпня.

"Працює злочинна система, яка постійно перевозить крадене зерно з України. Це може бути через Туреччину, це може бути безпосередньо до Сирії, це може бути в інші країни Близького Сходу. Але це така злочинна угода, в якій беруть участь, звісно, ​​росіяни, окупаційні війська росії в Україні. Звичайно, сирійські, російські, в основному, судна, і не тільки", - сказав Осташ.

Посол підкреслив, що недопущення розвантаження в Лівані сирійського судна Laodecia, яке везло вкрадене РФ українське борошно та ячмінь, є великою перемогою для України.

"Я хотів би особливо підкреслити, що це не Ліван, не держава, яка замовляла це борошно і ячмінь, це було замовлення бізнес-структур", - додав Осташ.

Також посол розповів, що робити країні у разі таких крадіжок.

"Дуже важливо звертатися до міжнародного морського права. Тому що практично весь час ці судна, які завантажуються в Криму, що йдуть цими злочинними маршрутами, вимикають свої AIS, транспондери, маячки, для того, щоб бути невидимими. І це вже сигнал до того, що йде нелегальна робота, нелегальний бізнес, є спроба щось приховати, уникнути відповідальності. Тому очевидна пропозиція серйозно пропрацювати всі ці правила, які існують у рамках Міжнародної морської організації, щоб спробувати тут поставити певні перепони", - підсумував Ігор Осташ.

Як раніше повідомлялося, у Лівані відмовилися приймати судно з українським зерном через "затримку термінів постачання".

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті