Посол Бродський: "Ізраїль і Україна приречені співпрацювати і працювати разом - і зараз, і особливо після війни"

Ізраїль і Україна приречені співпрацювати і працювати разом - і зараз, і особливо після війни. Про це заявив Надзвичайний і Повноважний Посол Держави Ізраїль в Україні Міхаель Бродський в інтерв'ю газеті "Еврейский обозреватель"

"За відчуттями, в Ізраїлі більшість людей підтримує Україну. Згідно з останніми опитуваннями, на підтримку України висловлювалися близько 80 відсотків ізраїльтян. І такий відсоток був приблизно однаковий як серед корінних ізраїльтян, так і серед тих, кого загалом називають "російською вулицею", тобто вихідців із колишнього СРСР... Переважна більшість співчуває Україні та підтримує її: від самого початку війни люди виступають проти російської агресії. І я не бачу якихось змін такої позиції за час війни", - зазначив Міхаель Бродський.

Він підкреслив, що "відносини між Україною та Ізраїлем міцні, засновані на багатовіковій історії стосунків між українським та єврейським народами - не завжди благополучній історії, про це ми теж пам'ятаємо й говоримо; і засновані на тому, що сьогодні у нас є схожий досвід існування в умовах війни, і для України цей досвід може виявитися вкрай корисним".

"Особливо - у процесі відновлення України після війни. Я думаю, що Ізраїль візьме серйозну участь у відновленні, тому що за деякими напрямками в Ізраїлю є унікальний досвід, якого немає в жодної іншої країни. І я впевнений, що досвід буде затребуваний", - зазначив Посол.

На запитання, чим може закінчитися російсько-українське протистояння, Міхаель Бродський відповів: "Гарне запитання, я сам хотів би знати відповідь на нього. Якщо чесно, я не знаю, чим усе це може закінчитися, але будь-яка війна має закінчуватися миром. Коли це станеться і в якому форматі - не мені судити. Ізраїль із першого дня війни став на бік України, підтримав Україну, засудив російську агресію, називаючи речі своїми іменами, і жодних різночитань тут бути не може.  Ми не відходимо від цієї позиції, вона у нас постійна, і ми висловлюємо її скрізь, де потрібно. Ми голосували на підтримку України в ООН і в інших міжнародних структурах і намагаємося всіляко допомагати Україні в міру можливості".

"Я думаю, що ми приречені на те, щоб співпрацювати і працювати разом - і зараз, і особливо після війни. Ізраїльські технології, досвід і ноу-хау будуть незамінні у справі відновлення України... Я повторю: наша співпраця неминуче буде, тому що ізраїльський досвід сьогодні для України унікальний. Ізраїль як країна, що перебуває в умовах постійної військової загрози, проте зуміла розвинутися і стати сильною - і в економічному, і у військовому плані. Цей досвід, безсумнівно, буде затребуваний в Україні, і тому я бачу дуже хороші перспективи для співпраці - і зараз, і особливо після війни в рамках усіх майбутніх проєктів із відновлення України", - підкреслив Посол Ізраїлю.

Статті

Донецьк
03.05.2024
12:00

Фронт наближається. Покровськ: поїхати не можна залишитися

Лінія фронту з кожним днем наближається, але ми сидимо і чогось чекаємо. Покровськ має всі шанси стати другим Бахмутом або Авдіївкою. Може, вже час шукати безпечніше місце?
Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Всі статті