Після відео з тортурами українського полоненого Лубінець звернеться до ООН та Червоного Хреста

Україна готує повідомлення в ООН, Європейський комітет із запобігання тортурам та Міжнародний Червоний Хрест із приводу відео з тортурами українського військового російськими окупантами. Про це заявив омбудсмен Дмитро Лубінець, повідомляє "Українська правда".

"Як уповноважений Верховної Ради України з прав людини я звернувся до Офісу генерального прокурора України для перевірки факту та фіксації воєнного злочину, порушення норм Женевської конвенції". – повідомив омбудсмен.

Також Лубінець заявив, що готує повідомлення до Комітету проти катувань ООН для організації термінового візиту до Російської Федерації і на тимчасово окуповані території України, а також до Європейського комітету із запобігання тортурам, нелюдському або принижувальному поводженню або покаранню (CPT).

"Ми знову проводитимемо консультації з Міжнародним комітетом Червоного Хреста для посилення тиску з боку країн світу щодо примусу виконання російською стороною зобов'язань щодо військовополонених та доступу до них представників МКЧХ для оцінки стану здоров'я та умов утримання", - додав уповноважений Верховної Ради з прав людини.

Також Лубінець пообіцяв докласти максимум зусиль для розслідування дій російських військових, що порушують Римський статут Міжнародного кримінального суду.

Зазначимо, що йдеться про відеозапис, який з'явився в мережі напередодні. На ньому російський солдат катує українського військовополоненого – каструє його канцелярським ножем.

Раніше стало відомо, що СБУ розпізнала чотирьох військових РФ, які причетні до звірств у Бучі.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті