Порошенко програв суд Зеленському щодо оприлюднення інформації про зв’язки з Медведчуком

Експрезидент Петро Порошенко програв справу за позовом до чинного глави держави Володимира Зеленського щодо оприлюднення інформації про бізнес-зв’язки п'ятого президента з колишнім народним депутатом Віктором Медведчуком. Про це свідчить постанова Великої палати Верховного суду від 19 жовтня 2023 року, повідомляє Укрінформ.

Згідно з матеріалами справи, ідеться про слова Зеленського, який в одному з інтерв`ю сказав, що «з терористами, сепаратистами ОСОБА_2 (Медведчук – ред.) торгував, заробляв разом з п`ятим президентом», "ймовірно разом з колишнім президентом вони це робили і заробляли".

На думку позивача - Порошенка, чинний Президент України ухилявся оприлюднити в повному обсязі наявну у нього публічну інформацію, отриману від Служби безпеки України, розвідувальних органів або інших осіб щодо нього.

"Тому позивач звернувся до адміністративного суду з вимогами визнати протиправною бездіяльність Президента України, яка полягає у неоприлюдненні згаданої в інтерв`ю публічної інформації, а також зобов`язати відповідача оприлюднити цю інформацію, що становить суспільний інтерес", - зазначається у постанові.

Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду відмовив у задоволенні позову, із чим позивач не погодився і подав апеляцію на це рішення до Великої палати Верховного Суду.

Та, своєю чергою, змінила рішення суду першої інстанції лише у мотивувальній частині, а у в іншій частині рішення було залишено без змін.

Постанова є остаточною та оскарженню не підлягає.

Нагадаємо,  Касаційний адмінсуд у складі Верховного Суду відмовився розглядати позов експрезидента Петра Порошенка до Bihus.Info і президента Володимира Зеленського, у якому той просив суд зобов’язати журналістів оприлюднити телефонні розмови народного депутата від ОПЗЖ Віктора Медведчука.

Як повідомлялося, отримав підозру від СБУ поплічник Медведчука, який працював на його телеканалах і очолював заборонений проросійський "Союз лівих сил". 

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті