Понад 500 людей з окупованого Мелітополя подали заявку на евакуацію: мер розповів куди звертатися

Міський голова Мелітополя Іван Федоров закликав мешканців тимчасово-окупованого міста покинути території та додав, що понад 500 людей подали заявки на евакуацію.

“Ми не просто закликаємо виїжджати з тимчасово-окупованих територій, а ми допомагаємо виїжджати. Я вдячний нашим міжнародним партнерам за те, що вони організовують та допомагають нам з евакуацією, а саме роблять її безоплатною. Таким чином, до нас звернулося за останній місяць більш, ніж 500 людей, яким ми допомогли виїхати та допомагаємо виїжджати. Тому, якщо є можливість та бажання – звертайтеся, і ми допоможемо виїхати з ТОТ. Також ми допомагаємо з розміщенням, як на території країн ЄС, так і на території нашої держави”, – повідомив Федоров.

Федоров розповів, що замість Кирилівки та Бердянська росіяни "евакуйовують" мешканців тимчасово окупованої Запоріжчини до Тюменя та Уфи.

Щоб подати заявку на безеоштовну евакуацію:  Зверніться до "Відкритого простору допомоги «Саме тут»  (https://t.me/prostirdopomogi/1379)

або Заповніть форму заявки (https://docs.google.com/forms/d/1mKAL4w5VLkAOW6L8A4e59c0YBH37ZU2K27qxz0xZ0ag/edit?ts=642d55db

Статті

Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Всі статті