Понад 20 атак росіян відбито на Новопавлівському напрямку протягом доби

На Новопавлівському напрямку відбито понад 20 атак росіян протягом минулої доби. Про це повідомляється у зведенні Генштабу ЗСУ від 18:00 27 березня.

"На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Георгіївка, Новомихайлівка, де ворог за підтримки авіації 21 раз намагався прорвати оборону наших військ. Також противник завдав авіаційних ударів в районах населених пунктів Олександропіль, Катеринівка, Єлизаветівка, Велика Новосілка Донецької області", - йдеться в повідомленні.

Загалом протягом доби зафіксовано 49 бойових зіткнень.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено. 

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, здійснює обстріли населених пунктів з території РФ, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України. 

На Куп’янському напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів. 

На Лиманському напрямку нашими воїнами відбито 2 атаки противника в районі населеного пункту Терни Донецької області, де ворог намагався прорвати оборону наших військ. 

На Бахмутському напрямку нашими воїнами відбито 4 атаки в районах населених пунктів Іванівське, Андріївка Донецької області, де ворог за підтримки авіації намагався покращити тактичне положення. 

На Авдіївському напрямку нашими захисниками відбито 9 атак в районах населених пунктів Бердичі, Семенівка та Невельське Донецької області, де ворог за підтримки авіації намагався вибити наші підрозділи із займаних рубежів.

На Оріхівському напрямку ворог за підтримки авіації 3 рази атакував позиції наших захисників в районах Старомайорського Донецької області та Роботиного Запорізької області. 

На Херсонському напрямку протягом доби ворог наступальних (штурмових) дій не вів. 

Крім того, ворог завдав 7 ракетних та 60 авіаційних ударів, здійснив 73 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Є загиблі та поранені серед цивільного населення. 

"Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по 10 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Підрозділами ракетних військ завдано ураження по 2 районах зосередження особового складу, засобу протиповітряної оборони, станції РЕБ та ще одному важливому об’єкту противника", - пише також Генштаб. 

Раніше повідомлялось, що Сили оборони ліквідували за добу 1030 окупантів.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті