Помер один з найбільших друзів путіна - експрем'єр Італії

Помер колишній прем'єр-міністр Італії Сільвіо Берлусконі Про це у понеділок, 12 червня, повідомило одне з найавторитетніших італійських видань Corriere della Sera, - пише DW.

Офіційний представник Берлусконі підтвердив цю інформацію низці міжнародних агентств.

Італійський експрем'єр пішов з життя у віці 86 років у лікарні в Мілані. На початку квітня ЗМІ повідомили, що в Берлусконі діагностували рак крові після того, як його госпіталізували в реанімацію з проблемами дихання.

В останні роки Берлусконі неодноразово страждав від поганого самопочуття. У 2016 році він переніс операцію на серці. У нього також був рак простати. Кілька разів він потрапляв до лікарні після того, як перехворів важкою формою коронавірусу в 2020 році. 

Видання нагадало, що до приходу в політику Берлусконі заробив статки на комерційному телебаченні. Його сімейна холдингова група Fininvest зберігає контроль над медійним бізнесом MediaForEurope.

У 1994 році Берлусконі створив партію "Вперед, Італіє" (Forza Italia), а після її перемоги на виборах того ж року сформував коаліцію правоцентристських партій. Тоді ж він став першим у Європі главою уряду, який володіє багатомільярдними статками. Загалом Берлусконі обіймав посаду прем'єра чотири рази, востаннє - до 2011 року. У вересні 2022 року він повернувся в італійський Сенат після позачергових парламентських виборів.

Берлусконі також був власником футбольного клубу "Мілан". У лютому 2023 року міланський суд виправдав його за підозрою в підкупі свідків у справі про використання послуг неповнолітніх повій.

Берлусконі вважався одним із найближчих друзів президента росії путіна. Він відкрито підтримував російську анексію Криму та визнавав український півострів частиною РФ. Після початку повномасштабної війни посії проти України Берлусконі казав, що розчарувався в путіні, але покладав провину за війну на президента України Володимира Зеленського.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті