Полтавські та закарпатські ділки організували схему перетину кордону ухилянтами до Румунії на човнах

Співробітники поліції викрили схему перетинання кордону особами призовного віку, яку організували ділки з Полтавщини та Закарпаття. Про це повідомляє прес-служба Нацполіції України 8 серпня.

"Оперативники управління стратегічних розслідувань в Полтавській області спільно зі слідчими обласної поліції заблокували нелегальний канал перетину кордону чоловіків призовного віку. Після вдалого пошуку серед жителів Полтавщини «клієнтів», фігуранти ще до виїзду отримували завдаток за свої послуги. Це був так званий «вхідний квиток» для відправки до міста Мукачево на Закарпатті", - розповіли у поліції.

Далі за схемою зловмисників, на Закарпатті клієнтів зустрічала інша особа, яка розміщувала їх у заздалегідь орендованому будинку. Після того, як ухилянти сплачували другий транш, їх переправляли ближче до державного кордону із Румунією та організовували переправу на човнах.

"6 серпня на території Закарпатської області поліцейські за силової підтримки спецпідрозділу поліції особливого призначення затримали двох ділків під час перевезення групи ухилянтів до державного кордону. В автомобілях знаходилися шестеро чоловіків, які намагались виїхати за межі України. Загалом вони встигли передати зловмисникам 30 000 доларів США. Цього ж дня на території Полтавської області правоохоронці затримали ще двох членів злочинної групи, причетних до ведення "бізнесу", - йдеться у заяві Нацполіції.

Як повідомлялося раніше, СБУ викрила ще 15 організаторів схем виїзду ухилянтів за кордон, у числі підозрюваних – депутат Чернігівської міськради

Статті

Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Всі статті