Польські фермери розблокували рух вантажівок перед пунктом "Медика - Шегині"

Зранку 24 грудня польські фермери завершили акцію протесту перед пунктом пропуску "Медика — Шегині" на кордоні з Україною. Рух вантажівок відновився. Про це повідомила у Телеграм Державна прикордонна служба України.

Акція протесту перед пунктом пропуску "Медика — Шегині" завершилася о 9:30. Наразі оформлення та пропуск через кордон вантажівок у напрямку вʼїзду в Україну здійснюється у звичайному режимі.

Прикордонники спільно з працівниками контрольних служб працюють, аби забезпечити пропуск максимальної кількості вантажівок, запевняють в ДПСУ.

Розблокування кордону відбулося після того, як польські фермери пообіцяли призупинити акцію протесту на час свят — від 24 грудня до 2 або 3 січня.

Тим часом перевізники на пункті пропуску в Дорогуську заявили, що кордон з Україною блокуватимуть і на Різдво. Крім того, блокаду посилять: пропускатимуть лише одну вантажівку на три години замість трьох, як було раніше.

Нагадаємо, 6 листопада польські перевізники розпочали блокаду кордону з Україною на трьох пропускних пунктах: "Краківець — Корчова", "Ягодин — Дорогуськ", "Гребенне — Рава-Руська". Згодом до них долучилися польські фермери, які блокували пункт "Медика — Шегині".

Як повідомлялося, напередодні на кордоні України та Польщі в чергах стояло понад 4 тисячі автівок. 

Статті

Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Всі статті