Польська розвідка повідомляє про провокації на кордоні з боку Білорусі

Спецслужби Білорусі не лише продовжують доставляти мігрантів до кордону Польщі, а й забезпечують їх технікою для подолання огорож. Про це написав у Twitter уповноважений уряду Польщі з безпеки інформаційного простору Польщі Станіслав Жарин.

Як заявив Жарин, ситуація на кордоні Польщі та Білорусі залишається напруженою.

"Напади на польських прикордонників... групами агресивно налаштованих іноземців відбуваються щодня", – зазначив він.

Жарин написав, що "спецслужби Білорусі не лише доставляють мігрантів до прикордонної зони, а й забезпечують їх технікою для незаконного подолання прикордонних загороджень (зокрема драбинами та болторізами) та для нападів на польських прикордонників (камені, цеглини, бруківка)".

Представник розвідки Польщі наголосив, що гібридна операція з нарощування штучного міграційного тиску на Польщу триває, і що це "частина російського плану щодо дестабілізації Європи та особливо східного флангу НАТО".

Нагадаємо, понад 100 "вагнерівців" переміщують до Сувальського коридору. 

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті