Польща розгорнула оперативну групу на кордоні з Білоруссю

Військово-оперативна група починає дії на польсько-білоруському кордоні. Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак заявив про початок операції RENGAW. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Міністерство оборони Польщі.

"Я вирішив створити військову оперативну групу в операції під кодовою назвою RENGAW. Завданням вояків буде вишкіл Війська Польського тут, на полі, в провінції Підляського воєводства та формування резерву на випадок погіршення ситуації на польсько-білоруському кордоні... Ми вживаємо ефективних і адекватних заходів для стримування агресора. Військо Польське оснащене сучасною зброєю, сучасною технікою, і все це свідчить про силу Війська Польського – сили, яка стримує агресора", - сказав міністр.

Сьогодні,12 серпня, глава Міноборони відвідав східну Польщу, де нині несуть службу солдати Війська Польського для підтримки Прикордонної варти.

"Немає сумніву, що білоруський режим співпрацює з Кремлем і напади на польський кордон мають на меті дестабілізувати нашу країну. Але я переконаний, що ця акція провалиться, через службу Війська Польського та посилення кордону", - заявив він.

За його словами, ця військова оперативна група має навчальний та оборонний характер.

"У нас є операція GRYF під командуванням Прикордонної служби, яка стосується ущільнення та зміцнення кордону. У цій операції братимуть участь до 4000 вояків Війська Польського, але я вирішив створити військову оперативну групу в операції під кодовою назвою RENGAW", - підкреслив Блащак.

Глава Міноборони також звернув увагу на дії кремлівської пропаганди. Як зазначив він, посилення польського кордону Військом Польським буде використано пропагандистським апаратом Кремля.

Як повідомлялося, ще дві тисячі солдатів відправить Польща на кордон із Білоруссю

Статті

Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Всі статті