Польща передала Україні 1,5 тисячі тонн обладнання для відновлення енергетики

Польща з травня 2022 року передала Україні вже півтори тисячі тонн обладнання для відновлення енергетичної системи. Про це 22 квітня повідомила пресслужба Кабінету міністрів України.

"З травня 2022 року з Польщі в Україну надійшло 80 вантажів гуманітарної допомоги для потреб енергетики. Це близько 1,5 тисячі тонн обладнання. Лише за останній тиждень надійшло 12 вантажів загальною вагою 174 тонни", - повідомили в уряді.

Серед обладнання є генератори, трансформатори, ізолятори, залізобетонні опори, електричний кабель, а також системи аварійного живлення, роз'єднувачі та інші матеріали, необхідні для проведення ремонтних робіт. Міністр енергетики Герман Галущенко зазначив, що Польща показала себе одним із найбільших друзів України.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Шмигаль повідомив, що Світовий банк виділяє Україні додаткові 200 мільйонів доларів на відновлення енергетики.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті