Польща зміцнює свої збройні сили - придбає ще 116 танків "Абрамс"

Польща закупить у США 116 вживаних танків "Абрамс", оскільки Варшава зміцнює свої збройні сили після вторгнення росії в Україну. Про це повідомляє Reuters, - пише "Європейська правда".

Польща пообіцяла збільшити витрати на оборону до 3% валового внутрішнього продукту та більш ніж удвічі збільшити чисельність своєї армії, щоб стримати будь-який можливий напад.

"Ми домовилися про контракт із США щодо купівлі на пільгових умовах 116 вживаних танків "Абрамс"", — сказав міністр оборони Польщі Маріуш Блащак, додавши, що ця угода "суттєво зміцнить" обороноздатність Польщі.

Угода є доповненням до контракту на закупівлю 250 танків "Абрамс".

Фінансові умови угоди Блащак не розкрив.

Нагадаємо, у квітні Міністерство оборони Польщі підписало контракт на закупівлю 250 американських танків "Абрамс" M1A2 обсягом 20 млрд злотих (понад 4 млрд євро), що є найбільшим контрактом на закупівлю озброєння для польської армії.

Статті

Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Донецьк
22.04.2024
18:04

ВЕЗ і криза довіри. Донецький щоденник

З усього обіцяного раніше вдалося реалізувати лише одне – «приєднання» до РФ. Та й то якось кособоко: начебто всіх обрусили, тобто видали паспорти з курками, але за фактом «руськими» жителі «ДНР» вважаються виключно у своєму зоопарку.
Донбас
21.04.2024
19:30

"Будуть руйнуватися українські міста, територія України все більше ставатиме диким полем". Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу, у повній відповідності до кремлівських методичок, "переживали" за подальшу долю України, раділи відсутності у ЗСУ західної допомоги, а коли палата представників Конгресу США все ж таки проголосувала за...
Всі статті