Польща розмістить HIMARS поблизу кордону з Калінінградською областю РФ

Міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак анонсував, що ракетні системи залпового вогню HIMARS, придбані у США, нададуть підрозділам 16-ї механізованої дивізії в Ольштині біля Калінінградської області росії. Його слова сьогодні, 17 березня, цитує Dziennik Gazeta Prawna, повідомляє "Європейська правда".

Про нові види озброєння, які будуть взяті на озброєння польською армією, голова Міноборони країни розповів в Ольштині під час складання присяги солдатами добровільної строкової військової служби та Сил територіальної оборони.

"Наше завдання - зміцнити польську армію таким чином, щоб Путін і ті, хто сьогодні відбудовує імперію зла, не наважилися напасти на Польщу. Ми створюємо нові військові частини та оснащуємо їх новою технікою", - наголосив він.

Як приклад Блащак навів південнокорейські танки K2 та самохідні гаубиці K9, які вже перебувають на озброєнні 16-ї механізованої бригади, та додав, що ракетні установки HIMARS, замовлені у 2019 році, також увійдуть до її оснащення.

"16-та механізована дивізія з кожним тижнем стає дедалі сильнішою і сильнішою, як силою воїнів, так і технікою, яку вона має на озброєнні", - наголосив Блащак, нагадавши, що підрозділи дивізії дислокуються поблизу кордону з російською Калінінградською областю.

Перший контракт на придбання 20 американських реактивних систем залпового вогню HIMARS було підписано у 2019 році. Очікується, що їх буде поставлено у 2023 році. Крім того, минулого року Польща повідомила про плани замовити ще близько 500 HIMARS.

Статті

Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Світ
26.03.2024
07:36

«Вже зараз можна купити квитки до Криму на червень». Російські ЗМІ про Україну

"У реакції Києва - вся суть цього терористичного режиму. Важко навіть описати ту суміш захоплення, зловтіхи і захвату, яку трагедія викликала в українських ЗМІ..."
Всі статті