Польща передала Україні 8 тис терміналів Starlink – Мінцифри

Україна отримала від Польщі партію з восьми тисяч терміналів супутникового інтернету Starlink, які будуть використані для забезпечення зв’язку в "Пунктах незламності". Про це заявив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

"Нещодавно ми отримали нову партію від Польщі – вісім тисяч терміналів (Starlink). Значну частину з них передаємо до "Пунктів Незламності". Там працюють вже сотні Stalink, щоб українці могли зателефонувати, викликати швидку чи працювати під час блекаутів", – зазначив він.

Федоров не уточнив, коли саме Польща передала термінали, але додав, що за десять місяців повномасштабної війни росії Україна забезпечила роботу майже 30 тисяч терміналів Starlink.

Як повідомлялося, після початку повномасштабної війни РФ проти України міністр цифрової трансформації Михайло Федоров звернувся до американського бізнесмена Ілона Маска з проханням надати Україні доступ до швидкісного інтернету Starlink.

Маск відгукнувся і відправив обладнання в Україну. 28 лютого перші термінали Starlink прибули в Україну. Вони допомогли забезпечити українським військовим зв'язок на полі бою, а також критичну інфраструктуру в умовах руйнування росією енергетичних об’єктів України.

Статті

Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Всі статті