Половину Маріуполя мають намір поновити за 10 років. Ціна питання 14 млрд євро - Бойченко

Відновлення половини Маріуполя після звільнення займе 10 років і коштуватиме 14 мільярдів євро. Про це в інтерв'ю "Буквам" заявив міський голова Вадим Бойченко.

"Запланували ми так, що за 10 років ми відбудуємо пів міста, вартість цього становитиме орієнтовно 14 мільярдів євро", - заявив Бойченко.

Причому продумувати майбутнє відновлення міста місцева влада почала вже зараз. Зокрема, нові партнери міста вже виділили 4 мільйони євро на формування плану відновлення.

"Тобто найближчим часом, за пів року, не чекаючи деокупації, ми підрахуємо збитки, які завдала РФ, також ми дивимося, що потрібно для відновлення", - додав Бойченко.

Також міська влада Маріуполя хоче спільно з жителями сформувати новий образ міста. Для цього разом із "американськими друзями", які 7 років до цього допомагали місту, буде складено архітектурний каталог.

"Ми розмістимо цей каталог і маріупольці обиратимуть з варіантів, яка частина міста як відновлюватиметься. У нас вже є такий досвід спілкування з місцевою громадою у 2018 році", - додав Бойченко.

Нагадаємо, Бойченко висловив упевненість, що ЗСУ звільнять Маріуполь від росіян до січня 2023 року.

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті