Половина опитаних французів віком від 18 до 25 років заявили, що долучилася б до воєнних дій в Україні

Приблизно половина опитаних французів віком від 18 до 25 років заявили, що долучилися б до воєнних дій в Україні, якби це було потрібно для захисту Франції. Про це свідчать результати опитування, проведеного Ipsos, повідомляє "Громадське"

Так, 51% опитаних відповіли ствердно на запитання, чи готові вони долучитися до лав війська, «якби захист Франції вимагав брати участь у війні в Україні». Зокрема 17% відповіли «абсолютно так» і 34% — «так, можливо».

Водночас без згадки про конкретну країну 57% опитаних молодих французів заявили про готовність записатися у військо «в разі війни».

Крім того, майже третина французької молоді (31%) підтримують ідею розміщення французьких військ в Україні (порівняно з 17% серед тих, хто старше 50 років) — і опитування проводилося ще до того, як цю можливість почав обговорювати президент Емманюель Макрон.

Переважна більшість французів (62%) вважають, що «було б добре знову запровадити обов’язкову військову службу», скасовану у Франції в 1997 році. Більш як половина з них, «можливо, розглядають кар’єру в збройних силах».

Опитування провела міжнародна дослідницька компанія Ipsos на замовлення Міністерства збройних сил Франції у період з червня по липень 2023 року — тобто, задовго до заяв президента Емманюеля Макрона про можливість відправлення військ в Україну.

Загалом опитали 2300 французів віком від 18 до 25 років. Можлива похибка вибірки не наводиться.

Як повідомлялося, за версією МЗС РФ, Франція може привести в готовність 1,5 тисячі військових для України вже у квітні. 

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті