Полоненому снайперу "ДНР" оголосили підозру за вбивство 21 військового ЗСУ на передовій під Донецьком

Служба безпеки повідомила про підозру снайперу бойовиків "ДНР" Роману Бубнову, який на передовій під окупованим Донецьком вбив щонайменше 21 військового Збройних сил України. Про це 11 жовтня повідомив пресцентр СБУ.

Українські захисники захопили його в полон наприкінці літа цього року поблизу селища Невельське Покровського району на Донеччині.

За даними слідства, затриманим виявився мешканець Донецька, який працював комірником у місцевому автомагазині, а у 2015 році приєднався до так званої "народної міліції ДНР". Там він отримав позивний "Мєсний" та пройшов навчання в російських таборах з підготовки під керівництвом інструкторів-спецназівців з РФ.

Встановлено, що після тренувань його призначили до складу "окремого взводу снайперів 100-ї окремої мотострілецької бригади", яка підпорядковувалась командуванню 1-го армійського корпусу ЗС РФ.

Після початку повномасштабного вторгнення його включили до лав окупаційних угруповань Південного військового округу країни-агресора, де він брав безпосередню участь у боєзіткненнях на західних околицях Донецька, а також біля Пісків та Мар’їнки.

У грудні 2022 року підрозділ ворожого снайпера отримав від гауляйтера Пушиліна так званий "орден республіки" за участь у війні проти України.

Слідчі повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 111 ККУ (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Наразі він перебуває під вартою. Зловмиснику загрожує довічне ув’язнення.

Як повідомлялося, СБУ виманила з території невизнаного Придністров’я агента ФСБ та затримала його

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті