Пів мільйона тонн зерна і 11 тисяч тонн металу: стали відомі розміри крадіжок РФ в Украине

Росія вже вкрала півмільйона тонн зерна і 11 тисяч тонн металу. Ще 28 тисяч тонн металу очікують своєї черги на відправку. Про це повідомляється у звіті "Ініціативи щодо вивчення російського піратства" (ISRP), - пише РБК-Україна.

"За оцінками, понад 500 тисяч тонн зерна, в основному пшениці і кукурудзи, було незаконно вивезені з українських портів. Виходячи з цін на сировинні товари в США, продукція, вкрадена з України до 15 липня, має сукупну ринкову вартість майже 154 мільйони доларів", - сказано у звіті.

Також в ISRP підкреслили: Росія вкрала до 11 тисяч тонн української металопродукції з ММК "Азовсталь" і ММК ім. Ілліча в Маріуполі, в основному гарячекатаного прокату.

"На судна, пришвартовані в Маріупольському порту, завантажено як мінімум ще 28 тис.тонн. Використовуючи ціну в $1100 за тонну, вкрадені 11 тисяч тонн коштують приблизно $12,1 млн. А 28 тисяч тонн, які можуть бути відвантажені в будь - який момент, коштують додатково $30,8 млн, що в сумі становить майже $43 млн. У Маріупольському порту також залишається сталь, яка недоступна для виробників і легальних покупців", - йдеться у звіті.

Щоб отримати ці дані, ISRP використовувала комбінації аналітичних інструментів з відкритим кодом. Зокрема, була зібрана інформація про морський рух AIS (система автоматичної ідентифікації), яку надали MarineTraffic.com, ShippingExplorer Live vessel Tracking, VesselFinder.com і BalticShipping.com; отримано звіти від осіб в Україні та Туреччині, які уважно стежать за рухом суден за допомогою супутникових зображень, проведено інтерв'ю з конфіденційними джерелами в США та Східній Європі.

Статті

Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Всі статті