Поліцейські у Києві врятували тримісячне цуценя, яке власниця била, поїла горілкою та морила голодом

У Києві поліцейські врятували тримісячне цуценя від жорстокої власниці. Про це повідомила поліція Києва на своїй сторінці у Facebook 16 березня.

"Минулого місяця інспектори з протидії домашньому насильству Подільського управління поліції Денис Матвієнко та Алла Вангородська-Кроткіх отримали виклик про конфлікт між сусідами у квартирі на вулиці Їжакевича, – сказано в повідомленні. – Розібравшись у ситуації, поліцейські збирались вже виходити, як в цей час у захаращеній кімнаті заявниці почули жалібне скавчання".

Зазначається, що там, посеред розкиданих речей, охоронці порядку помітили маленьке цуценя такси, яке тремтіло, було знервоване та виглядало наляканим. На запитання правоохоронців, чому собака знаходиться в такому стані та чи належні тут для неї умови для проживання, жінка відповідати відмовилась.

Правоохоронці помістили тварину до ветеринарної клініки, де на нього чекало нове випробування – декілька днів лікарі виходжували собаку у боротьбі із важкою хворобою. Песик, якого назвали Бабаничем, тепер має нову сім’ю.

Від сусідів поліцейські дізнались, що власниця тварини характеризується негативно, постійно вчиняє сварки, знущається над цуценям, прив’язує його до батареї та б’є.

"Жодного разу порушниця не вигулювала песика на вулиці та морила його голодом. Сусіди, хто як міг, підгодовували тварину. Аби чотирилапий менш дратував жінку та не скавчав, вона підпаювала його горілкою. В квартирі ми не знайшли ані корму, ані інших харчів для цуценяти, не кажучи вже про посуд або інші речі для нього", – розповів старший лейтенант поліції Денис Матвієнко.

Правоохоронці вилучили тварину та передали до ветеринарної служби для огляду та оцінки стану її здоров’я, а на зловмисницю склали протокол за ч. 1 ст. 89 Кодексу України про адміністративні правопорушення – це жорстоке поводження з твариною. Суд оштрафував жінку на 3400 гривень.

Раніше повідомлялось, що з-під завалів у Дніпрі врятували маленького гризуна.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті