Показники переробки нафти в РФ впали через зупинку двох великих нафтопереробних заводів після ударів українських безпілотників

Тижневі показники переробки нафти в Росії впали до найнижчого рівня за майже два місяці. Про це з посиланням на Bloomberg пише BRIEFLY 6 лютого.

"Причиною стала зупинка двох великих нафтопереробних заводів після ударів українських безпілотників. За сім днів, що минули 31 січня, країна переробляла 5,41 млн барелів на день - це на 135 000 барелів на день нижче середнього показника за більшу частину грудня, згідно з розрахунками Bloomberg. Удари по нафтопереробних і експортних об'єктах останніми тижнями стають дедалі руйнівнішими, що ставить під загрозу здатність Росії постачати пальне на зовнішній і внутрішній ринки", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що два великі нафтопереробні заводи, орієнтовані на експорт, - завод із переробки конденсату ПАТ "Новатек" на Балтійському узбережжі і Туапсинський НПЗ ПАТ "Роснефть" - повністю зупинили первинну переробку нафти в останній тиждень січня після атак дронів 21 і 25 січня відповідно. У сукупності на ці два підприємства припадало майже 5% середньодобової переробки нафти в країні в грудні.

"Значну частину нафтопереробних потужностей на заводі у Волгограді, ймовірно, буде відключено після пожежі, спричиненої безпілотником 3 лютого. Це один із найбільших нафтопереробних заводів країни, що постачає паливо як на внутрішній, так і на зовнішній ринки. Атака була спрямована на скорочення виробничих потужностей, заявив тоді чиновник, знайомий із ситуацією в Києві", - сказано також у повідомленні.

Раніше повідомлялося, що атака безпілотниками нафтопереробного заводу в російському Туапсе - спецоперація СБУ.

 

Статті

Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Всі статті