Поки що жоден росіянин не отримав українську візу, але заявки подали 112 осіб

Заявки на отримання української візи подали 112 громадян росії. Про це в ефірі єдиного телемарафону 10 серпня повідомив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.

"Станом на сьогодні, українські посольства за кордоном отримали 112 візових клопотань від громадян росії. Це громадяни РФ, які проживають у країнах Європейського Союзу. Зараз ці клопотання розглядаються. Продовжується перевірка цих громадян, доки жодна віза не погоджена", - розповів Ніколенко.

Він також нагадав, що на території РФ немає українських дипломатичних представництв і тому росіяни не можуть там навіть подати заявку на отримання візи для в'їзду в Україну.

"Громадяни Російської Федерації, які там проживають, не можуть подати заявку на отримання візи для в'їзду в Україну. Це можуть робити лише росіяни, які проживають в інших країнах світу та мають там дозвіл на тимчасове чи постійне проживання", - зазначив представник МЗС України.

Нагадаємо, з 1 липня в Україні почав діяти візовий режим для росіян. Відтепер росіяни не можуть без запрошення приїхати в Україну, для в'їзду необхідні закордонний паспорт та паспортні дані сторони, що приймає, з собою вони повинні мати не менше 52 тис. грн.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті