Загиблих близько 40, поранених 130: Офіс Генпрокурора розпочав провадження по обстрілу окупантів в Оленівці

Офіс Генпрокурора розпочав впровадження по обстрілу окупантів в Оленівці, у результаті якого загиблі близько 40 та поранені 130 українських полонених. Про це 29 липня повідомив ОГП у Telegram.

"Прокурорами Офісу Генерального прокурора розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч.2 ст.438 КК України)", - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, 29 липня 2022 року держава-окупант нанесла удар по території виправної колонії №120 у тимчасово окупованому селі Оленівка Волноваського району Донецької області. Внаслідок цього загинуло близько 40 осіб та 130 – отримали поранення.

"Встановлено, що у цій колонії окупантами організовано місце несвободи, де протиправно утримують цивільних осіб та військовополонених Збройних Сил України", - повідомляють у Офісі Генпрокурора.

Триває досудове розслідування.

Нагадаємо, що, за даними Генштабу ЗСУ, артилерійський удар 29 липня по колонії в окупованій Оленівці завдали росіяни, щоб приховати власні військові злочини.

Радник офісу президента України Михайло Подоляк повідомив, що російські окупанти заздалегідь перевели українських військовополонених до барака, який опинився під обстрілом 29 липня.

Статті

Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Всі статті